The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurTypische (jonge) Grenache/Garnatxa-kleur: jeugdig paars met enige transparantie; vrijwel geen evolutie in de kleur door de houtlagering.
NeusWarme, naar guur weer verlangende neus. Zwarte en rode vruchten, in heel rijpe vorm, maar zeker ook als confiture. Ook wat kruiden (rozemarijn, laurier) en voorzichtige koffie-geuren. De invloed van het eikenhout is zeer gering, hooguit wat rokerige toast. Blind geproefd zouden we dit, net als de voorgaande jaargang van deze wijn, in de Rhône plaatsen.
SmaakRijpe, maar zeker niet zoete aanzet. Sterker nog: in de finale valt pas op over hoeveel zuren deze wijn beschikt. En dat mag de wijnmaker opvatten als een compliment; juist door de zuren is de elegantie gewaarborgd. Zou het door de nabijheid van de zee komen? Ruim voldoende sap en tannines 'om op te kauwen'. Het alcoholgehalte (14%) is niet geheel onschuldig, maar het past bij het type wijn en bij de herkomst bovendien.
BodemWijngaarden gelegen in La plana del Barranc en La Setena.
VinificatieInweking, vergisting en malolactische vergisting vinden plaats in houten foeders van 5000 liter. Aansluitend volgt nog een rijping van 9 maanden, eveneens in grote houten foeders.
Een ouderwetse, oer-Hollandse pan hachee is het eerste waar we zin in krijgen met deze wijn in het glas. Maar ook carne estufada, een stoofgerecht dat op het hele Iberisch Schiereiland, wordt bereid, is een schot in de roos.