The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
NeusDe Garnatxa Blanc (of Grenache Blanc) is van nature geen al te uitbundig druivenras, toch heeft Xavier Clua er een behoorlijk expressieve wijn van weten te maken. Toegegeven: de toevoeging van de aromatische druif Viognier draagt er ook aan bij. Tonen van steenfruit (perzik, verse abrikoos) en peer in een optimaal rijp stadium. Voorts wat lentebloesem en zuivel (creme fraiche).
SmaakDit maakt direct bij de eerste slok indruk: wat een indrukwekkend breed smaakoppervlak in de mond! Zacht als de huid van een perzik, geringe zuren die de breedte nog eens benadrukken en in de finale een meer dan fraaie licht bittere toets. Fractie zilt in de finale. Hoogst onderscheidende wijn met een dorstlessend karakter én een fors gastronomisch potentieel.
BodemWijngaarden gelegen in Castellets en Cova.
VinificatieNa de pluk in de eerste twee weken van september worden de druiven direct geperst. Aansluitend de vergisting op temperatuurgecontroleerde cuves (16-18 graden C.). Tenslotte een rijping van drie maanden op RVS cuves alvorens de wijn wordt gebotteld.
Hoogst onderscheidende wijn met een dorstlessend karakter én een fors gastronomisch potentieel. Pak eens uit met uiteenlopende tapas: gefrituurde pijlinktvis, patatas bravas, knoflookchampignons en als dorstlessende tegenhanger van pimientos de Padrón.