The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Verdejo 2.0! Rijp, gul en bijzonder geconcentreerd/smaakintensief.
€ 9,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleek geelgroen.
NeusIntense en verleidelijke neus, dit is Verdejo 2.0! Typisch grassig met geuren van bloemen, venkel, citroen en appels. Maar ook het frisse van pepermunt en het rijpe van abrikoos.
SmaakFrisse, zachte aanzet. Mondvullend, maar buitengewoon sappig en elegant. Voldoende complex met een klein bittertje. De zuren zijn fijn en absoluut niet scherp. Een behoorlijke en smakelijke afdronk die doet verlangen naar culinair tegenspel.
BodemDe druiven zijn afkomstig uit eigen wijngaarden gelegen in Torreduero, Los Curas en Hornillos. Waar arme en grindachtige gronden de overhand hebben met aanzienlijke kalksteenontsluitingen op middelgrote en grote hoogte. Platforms van keien en bodems met steentapijten. Ook druiven van oude wijngaarden met zeer lage opbrengsten, met leeftijden van meer dan zestig jaar en verschillende plantdichtheden worden meegenomen in de assemblage.
VinificatieDe druiven worden ’s nachts geoogst; deels mechanisch en deels met de hand. Na een lange maceratie wordt een natuurlijke bezinking uitgevoerd om de start van de fermentatie te verzekeren zonder door een filter te gaan en om de most levend en zonder onzuiverheden te houden. Spontane fermentatie met rijping op de lie (dode gistcellen) en voor meer complexiteit wordt er 5% houtgerijpte Verdejo toegevoegd.
Goed inzetbaar bij vis met een hoog en gezond vetgehalte: haring en tartaar van zalm bijvoorbeeld of salades (met geitenkaas), maar ook bij een paella met zeevruchten, zacht gegaarde polderhoen, gekookte mosselen en langzaam gegaarde slakken.