The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Bodega Langa | Mitico Chardonnay 2023 Calatayud DO
Bodega Langa
Mitico Chardonnay 2023
Calatayud DO
Over de fles zijn de meningen verdeeld, maar de inhoud is verbluffend goed!
€ 9,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurFraai zilvergrijs met een lichtgroene schakering.
NeusKnap hoe een dusdanige expressiviteit is bereikt -zonder houtlagering- met een relatief neutraal druivenras. De rijping 'sur lie', in contact met de gistcellen dus, draagt in grote mate bij aan deze 'royale neus'. Er blijft voldoende ruimte over voor tonen van rijp wit fruit (o.a. peer en witte bessen), maar ook geroosterd briochebrood en verse bakkersgist.
SmaakDe mondvullende aanzet wordt hier vrijwel direct gevolgd door frisse, wakker makende zuren. Heerlijk eetlustopwekkend! En bovendien blijft de wijn elegant door dit rinse aspect. Goede lengte. Complimenten bovendien voor het bescheiden alcoholpercentage; in een dergelijk heet klimaat is het knap de frisheid te behouden en het suikergehalte (en dus indirect het alcoholgehalte) in toom te houden.
BodemDe Bodegas Langa beschikken over een tweetal wineries: El Coll en Los Yermos, in totaal zo'n 70 hectare aan wijngaarden. Grote verschillen met name in de hoogte van de wijngaarden (resp. 750m en 600m) en de samenstelling van de bodem. De Chardonnay-stokken zijn 34 jaar oud.
VinificatieTijdens de oogst worden uitsluitend de beste trossen geplukt. Na ontsteling van de druiven worden deze pneumatisch geperst en vervolgens volgt de vergisting op een temperatuur van 18 graden C. Na het vergistingsproces rijpt de wijn gedurende 3 maanden op roestvrijstaal op de gistcellen. Regelmatig worden de gistcellen opgeroerd (batonnage) om de wijn meer smaakextractie mee te geven. Om de frisheid te behouden wordt er geen malolactische vergisting toegepast.
Goed voorbeeld van een goede, “moderne” Chardonnay en breed inzetbaar: exotische, licht pikante gerechten en vrijwel alles uit het water (zoet en zout), tartaar van tonijn, in olijfolie gesauteerde gamba's met “fleur de sel”. Knapperige salades.