The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Tja, als dit geen Riesling is ... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd.
Special Price€ 15,50Regular Price€ 17,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurLicht geelgroen met een gouden schakering.
NeusTja, als dit geen Riesling is... alle kwintessens van de druif zijn vertegenwoordigd. Door de zon geroosterde druiven, wilde perzik, appel, bescheiden tropische vruchten en zelfs al een voorzichtig spoortje 'goût de pétrol'. En ook de bodem spreekt: volop mineraliteit en de geur van natte stenen na een mals regenbuitje.
SmaakWakker makende, verkwikkende en direct de smaakpapillen op scherp zettende frisheid. Heerlijk rinse zuren waar een ferme dosis sap tegenover staat. Elegant, maar wél uitgesproken en voorzien van een ferme smaakkracht; dankzij de zuren, die als een koorddanser door de wijn lopen, blijft het mooi rank. Vrijwel geen restzoet, knap droog gevinifieerd.
BodemWijngaarden gelegen in Freinsheim, Kallstadter en Ungstein. De bodemsamenstelling verschilt onderling, gemene deler is dat alle percelen rijk zijn aan kalk. In de wijngaarden staan ook andere gewassen (o.a. boekweit en wortels) aangeplant om meer bodemleven te creëren.
VinificatieZowel de vergisting als rijping vinden plaats in RVS cuves.
Zacht gerookte vis (forel), snoekbaars en nieuwe haring. Of, spectaculairder: wat te denken van een gebraden fazantfilet? Eventueel vergezeld door wat langzaam gegaarde zuurkool? Of de Franse klassieker ‘lapin aux pommes’, de betere chefs bereiden dat met een scheutje cider en dan is een Riesling echt een schot in de roos! Vooruit, nog een laatste suggestie: parelhoen (boutjes of filet) met een witte wijnsaus.