The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurHelder paarsrood; wat minder massief gekleurd dan voorgaande jaren.
NeusHeerlijk rijp! Zo (her)kennen we de Corvina! Amarone, dé topwijn uit Veneto, bevat doorgaans een forse hoeveelheid van deze druif (Corvina). Het is in de neus goed waar te nemen dat er verwantschappen zijn tussen beide wijnen. Optimaal rijpe vruchten, maar ook fruit dat reeds verwerkt is tot confiture (bramen, zwarte bessen). Fractie eucalyptus.
SmaakZwoele, zelfs wat zoetrijpe aanzet. Niet verbazend overigens, in de neus werd het al voorzichtig aangekondigd... De verwantschappen met Amarone en Ripasso zijn duidelijk aanwezig, maar dit is slanker en beter benaderbaar. Bovendien aanzienlijk bescheidener in alcohol... Volop weelde en concentratie in de (lange!) finale.
BodemWijngaarden gelegen in Sona, de bodem is er rijk aan kalk.
VinificatieNa de alcoholische vergisting ondergaat de wijn een malolactische vergisting (waarbij de appelzuren worden omgezet in zachtere melkzuren). Pas na een rijping van 12 maanden op cuve en 3 maanden op fles wordt de wijn op de markt gebracht.
Alle aandacht voor 'minder vlees eten' ten spijt... Dit is een schot in de roos bij stoofgerechten (rund, lam) en gegrild rood vlees. Laat het dan wel vlees van onberispelijke kwaliteit zijn!