The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
De belichaming van het begrip 'krokante tannines'!
Special Price€ 9,50Regular Price€ 10,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurFraai heel licht ontwikkeld robijnrood.
NeusSprekend boeket met fijne vruchtenttonen (bosbessen, kersen) subtiel gekruid en naar bloemen (roos) geurend.
SmaakKrokante, vruchtvlezige materie met een verkwikkende frisheid. Het bescheiden alcoholgehalte (12,5%) is perfect versmolten in dit contrastrijke en opvallend verkwikkende geheel. Smaakvolle, royaal uitwaaierende finale. Deze wijn combineert direct plezier met precies voldoende spanning.
BodemGrond en steenrijke grond van alluviale oorsprong. De stenen slaan de warmte van de dag op om deze tijdens de zeer koele nachten los te laten en de wijnstokken warm te houden. Het Friuli gebergte zorgt voor een goede bescherming tegen de soms ijzig koude noordenwind. De Adriatische oceaan heeft een temperende invloed. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn opvallend groot.
VinificatieDe druiven worden mechanisch geoogst. Binnen de dertig minuten komen de druiven aan in de kelder, worden hier gekneusd en de resten van stelen verwijderd. De temperatuur wordt tijdens de gisting gereguleerd op 25-28 graden Celcius. Het inweekproces wordt na 8 tot 12 dagen afgebroken. De most wordt regelmatig opgepompt en over de vaste druivenkoek verspreid om een betere extractie te verkrijgen.
Gemaakt voor vrijwel alles uit de Italiaanse keuken: Osso Buco, pasta's met paddestoelen, smeuïge risotto's met truffel of bospaddestoelen, Spaghetti alla Carbonara etc. etc.