The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
In vrijwel niets te vergelijken met de Franse evenknie (Pinot Gris).
€ 17,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurSchitterende (letterlijk!) zachtgele kleur.
NeusAromatische, dus behoorlijk uitgesproken neus. Geprononceerde witte vruchtentonen: met name steenfruit (witte perzik), maar ook peer en een fractie lychee. Voorts volop lentebloesem en in mindere mate natuurzeep. Het blijft keer op keer aantrekkelijk om de neus in het glas te steken omdat het niet te geparfumeerd is. Franse Pinots Gris, de evenknie van deze Grauburgunder, hebben wel eens een spoor van paddenstoelen in de neus, dat is hier in de verste verte niet te bekennen.
SmaakDelicate, zijdezachte aanzet en pas wanneer de wijn wat langere tijd in de mond verblijft, komen de rinse zuren naar voren. Er lijkt nog een fractie koolzuur aanwezig -dat komt door de recente botteling- binnen afzienbare tijd zal dat 'verdwijnen'. Forse mate van smaakconcentratie, deze Grauburgunder beroert werkelijk alle smaakpapillen. Subtiel bittere toets in de finale. Een finale overigens, die zonder einde lijkt...
BodemWijngaarden gelegen in Kallstadt, Ungstein en Freinsheim. Tussen de druivenstokken staat volop boekweit en klaver met als doel het luchtig houden van de bodem.
VinificatieNa de handmatige oogst worden de druiven als gehele trossen geperst. De druifeigen, wilde gisten zorgen er vervolgens voor dat de fermentatie op gang komt. Na vergisting volgt een rijping 'sur lie' op een combinatie van RVS en houten foeders.
Hier is sprake van een breed culinair potentieel. Klassieke combinaties met de beste vis, sappig gevogelte en verfijnde groenten-gerechten. De exotische keukens lonken en dit is verrukkelijk bluswater voor de (zeer) pikant gekruide gerechten uit de exotische keukens.