The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Tomàs Cusiné | Comabarra 2019 Costers del Segre DO
Tomàs Cusiné
Finca Comabarra 2019
Costers del Segre DO
Warme, volle en uiterst genereuze wijn waarbij alle smaakpapillen worden beroerd.
€ 34,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurHecht donkerrood met duidelijke ontwikkeling (mahonie schakering) door de rijping op barriques.
NeusMaar liefst 18 maanden liet Tomàs deze jaargang rijpen op barriques en dat is goed waarneembaar in de neus. De wijn ademt een behoorlijke dosis 'hout-effecten': rokerig, toast, vanille, boenwas (de geur van kerkbankjes!), cederhout en zelfs wat wierook. Geef de wijn eenmaal in het glas wat tijd of decanteer de wijn. Groot verschil! Pas na beluchting komen fruit (dadels, gedroogde vijg) en koffie-aroma's naar voren. Ook pijptabak, chocolade en eucalyptus. Fascinerende wijn die zich onder invloed van zuurstof meer en meer bloot geeft.
SmaakWarme, volle en uiterst genereuze aanzet. Zonder enige twijfel of gêne neemt deze wijn beslag van de gehele mond; alle smaakpapillen worden beroerd. Monumentale tanninestructuur die een lang leven voorspelt. Prachtige balans tussen tannines, fruit en zuren (die wat lastig te onderscheiden zijn door het overweldigende karakter van de wijn). Alcohol zit prachtig verweven in de wijn. Machtig zonder dat het een geforceerd wedstrijdbeest is. Complimenten voor Tomàs!
BodemSteenrijke en kalkrijke kleibodem. Zacht glooiende hellingen in de uitlopers van de bescherming biedende, Spaanse Pyreneeën. De wijngaard van Finca Combarra is gesitueerd op de noord-helling van het Sierra la Llena-gebergte. De hoogte is 725-740 m. Kalksteenrijke grond met veel grind (Carignan en Syrah) en vruchtbare kleigrond (Cabernet-Sauvignon). Conversie naar biologische werkwijze zonder certificering. Positieve invloeden op het klimaat door de Tra Montana en de Middellandse zee.
VinificatieHandmatige oogst, zorgvuldige, klassieke vinificatie: na het kneuzen en ontstelen van de druiven een koude inweking gedurende twee dagen. Temperatuur gecontroleerde gisting op roestvrij staal voor de Syrah, maar de most van de Cabernet en de Grenache gist op open kleine eiken houten vaten. Hierdoor is een intensieve pigeage (breken en onderdompelen van de druivenkoek) goed mogelijk. Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen. Totaal 18 maanden rijping op Frans top-eikenhout.
Hoogwaardige diner- en wildwijn: het fijnste, gerijpt rundvlees: 'wit' vlees als kalf, parelhoen, Bresse-kip, Mechelse koekoek, maar ook rosé gebraden lamsrug. Of serveer 'm bij een van onze persoonlijke favorieten: paella!
Specificaties
SoortRood
Oogstjaar2019
Bruikbaar2023
Houdbaar2031
Alcohol %14,5%
LandSpanje
StreekCataluña
Druif/DruivenGarnacha/Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon.