The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurDieppaarse, echt vitale kleur. Weinig tot geen transparantie.
NeusFraaie 'donkere' expressie, zo zien de Malbec-liefhebbers 'm graag! Donkere vruchtentonen zoals dadels en vijgen, maar ook confiture van bosbessen (!). Voorts roostertonen door de rijping op eikenhout (houtteer, iets vanille). Mocca, butterscotch-chocolade. En later, na fors zuurstofcontact, ook wat frissere tonen zoals eucalyptus en mint. De wijn lijkt onder invloed van zuurstof liever te worden.
SmaakAl direct na binnenkomst in de mond compleet mondvullend; de wijn beschikt over een zekere dikte. Hecht en echt geconcentreerd. Solide tanninestructuur, maar niet drogend of streng. Massief zonder dat het hard is. Geringe zuren, maar dat past bij het type wijn. Type: sympathieke blockbuster.
BodemKalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst van 53 hl/ha.
VinificatieHandmatige geplukte en geselecteerde druiven. Koude inweking gedurende drie dagen, gisting gedurende acht dagen en de most/jonge wijn blijft gedurende vijftien dagen in contact met het vaste materiaal. Appelmelkzuren gisting voor 40% op eikenhout en voor 60% op staal. Daarna in dezelfde verhouding 12 maanden rijping op nieuw eikenhout (Frans en Amerikaans) en op roestvrijstaal. Klaring met verse eiwitten.
Zowel aan als buiten tafel onbeperkt inzetbaar. Combineren met “zachte” (hoofd)gerechten: geroosterde gamba's, orgaanvlees (levertjes van gevogelte, zwezerik, ganzenharten) - dit is een bijzonder geschikte rode begeleider van vis.