The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurFrisse kleur: bleek met een heel subtiele gouden gloed door de houtrijping.
NeusIn eerste instantie met name zuivel (crème fraîche en echte boter), maar later ook een forse hoeveelheid wit en geel fruit in een zeer rijp stadium. Het lijkt er sterk op dat ook de bodem waar de druivenstokken staan, wordt weerspiegeld in de neus: een zweem van kalkgrond is waar te nemen. Voorts wat vanillemerg van een net geopende peul. Zeker geen houtdominantie.
SmaakZachte, frisse aanzet. Mondvullend maar niet overdadig. Menig Chardonnay uit Argentinië is door het hout gemarkeerd/gemaskeerd, dit is eerder een Europese/klassieke stijl. Rank, maar goed gevuld. Goede zuurgraad waardoor de balans optimaal is. En een lengte waar men trots op mag zijn!
BodemKalkrijke bodem en een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van kwaliteitswijnen met de juiste frisheid. Opbrengst per ha: 54 hl.
VinificatieHandmatig geoogste druiven worden gekneusd en het sap weekt gedurende 4 uur in contact met het vaste materiaal (macération pelliculaire). 30% vergisting en rijping op nieuwe eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans eiken) en 70% op roestvrij staal.
Heerlijk 'borrelwit' op wat koudere dagen. Maar het hele jaar door aan tafel inzetbaar: subliem bij gerookte heilbot of een brandade van kabeljauw. Bij witte asperges met een hollandaisesaus en Noordzee-garnalen gaat ie ook perfect!