The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
SmaakVerfijnde aanzet met spectaculaire ontwikkeling in de mond naar een buitengewoon smaakkrachtige en contrastrijke materie met een stevig tannine-gehalte en een zekere, maar goed versmolten warmte (alcohol). Een Sangiovese met de karakteristieken van een Nebbiolo (Barolo) – uitgesproken Italiaans dus en te genieten in combinatie met proteïnerijk culinair tegenspel.
BodemWijngaarden op 150 tot 180 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit zandsteen en is vrij homogeen.
VinificatieNa meermaals zorgvuldig proeven van de druiven, worden deze geplukt op het moment dat de tannines optimaal zijn (fenolische rijpheid van de druiven). Na aankomst in de kelder, worden de druiven voorzichtig ontsteeld en vergist in RVS-cuves bij 30 graden C. De wijn rijpt vervolgens 15 tot 18 maanden in barrique.