The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Een krachtige, maar gepolijste rioja met een zeldzaam hoog lekker-gehalte.
€ 24,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurVurig paarsrood gekleurd! Enige mate van transparantie in deze dieppaarse kleur.
NeusAl bij de eerste geurindruk bevinden we ons in Spanje... Dit is onmiskenbaar Rioja! Zoetrijpe weelde van het donkerste fruit (gedroogd en vers), maar ook de kenmerkende effecten van de rijping op eikenhout. Dat vertaalt zich o.a. in toast, gebrande koffieboontjes, kokos, crème caramel, vanille, pijptabak etc. Heerlijk om hier keer op keer de neus in te steken. Forse mate van ontwikkeling in het glas waardoor het de moeite waard blijft om meerdere malen diep te 'snuiven' aan de wijn.
SmaakEen aanzet die exact past bij de 'voorspellingen' die in de neus zijn gedaan: compleet mondvullend, de wijn neemt zonder enige gêne beslag van de gehele mond en lijkt zich in iedere hoek van de mondholte te willen vestigen. Definitief, zo blijkt wel uit de finale... Krachtige structuur, maar zeker niet massief. En dat danken we met name aan de zuren; die lijken niet aanwezig, maar zijn dat wel degelijk. Het subtiele zoetje, volledig in lijn met de rijpheid die in de neus al werd aangekondigd, past volledig bij dit type wijn.
BodemDe wijngaarden van Queirón liggen in en rondom Quel. Een kleine stad (2000 inwoners) gelegen in het oostelijk deel van la Rioja: Rioja Oriental (voorheen bekend als Rioja Baja).
VinificatieDe druiven (Garnacha en Tempranillo) voor cuvée Mi Lugar komen van een viertal verschillende percelen. Na de vergisting vindt op eikenhouten vaten de zogenaamde malolactische omzetting plaats. Dan volgt de riiping op barriques: 18 maanden verblijft de wijn op een combinatie van Frans (80%) en Amerikaans (20%) eikenhout. Aansluitend worden de verschillende vaten geblend en rust de geassembleerde wijn nog eens 6 maanden in RVS-cuves. Tenslotte, ruim 2 jaar na de oogst, wordt de wijn gebotteld.
In la Rioja schromen ze niet om de wijn te schenken bij criadilles (de liefhebber vindt online voldoende receptuur); wij kiezen liever voor een wat veiliger gerecht zoals lamshaas/-racks of een rijk gevulde paella riojana.