The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Wijn met een bite, maar geen ordinair wedstrijdbeest. Betaalbare kennismaking met Priorat.
€ 19,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurRobijnrode kleur waar de houtrijping geen vat op lijkt te hebben gehad (vrijwel geen verkleuring door de rijping op hout).
NeusVriendelijke en zeer uitnodigende eerste indruk. Geen massief hout in de neus, juist volop ruimte voor rode en zwarte vruchten (vers en confiture) en een zekere bloemigheid (viooltjes). Ook zwarte thee en zoethout. Pas na fors zuurstofcontact komen er wat sporen van de houtlagering naar voren in de vorm van cederhout en vanillemerg.
SmaakVoor dit type wijn een vrij ranke aanzet; knap hoe in dit warme klimaat de frisheid is behouden. Goede zuren, in eerste instantie wat drogend in de mond, maar de genereuze sappigheid waar de wijn over beschikt, compenseert dat heel behoorlijk. Krokant sappige tannines, gezegend met een zekere vlezigheid. Wijn met een bite, maar geen ordinair wedstrijdbeest.
BodemDe bodem kent een vulkanische oorsprong en bevat grote hoeveelheden llicorella (leisteen) en mica. Groot voordeel van deze bodem is dat de warmte van de zon wordt opgeslagen in het gesteente. Nadeel is dat de wortels van de druivenstokken hun uiterste best moeten doen om hun weg te zoeken door een 50 cm dikke toplaag van bikkelharde leisteen. Pas daaronder zijn vocht en voedingsstoffen te vinden.
VinificatieHerbiciden en pesticiden worden gemeden, er wordt alleen gebruik gemaakt van wilde, druifeigen gisten en de druiven worden geperst met een 19e eeuwse (!) druivenpers. Logischerwijs wordt er handmatig geoogst, de druiven van de verschillende percelen vergisten apart en voor de barriques worden uitsluitend de beste tonneliers benaderd. Zes maanden houtrijping en aansluitend nog enkele maanden rijping op fles na de botteling.
Zeer de moeite waard om eens te schenken bij mar y montaña. Letterlijk: zee en bergen, de Spaanse variant van surf ’n turf. In Spanje doorgaans een combinatie van (rivier)kreeft of grote garnalen, geserveerd met biefstuk of gevogelte.