The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Bijzonder en eigenzinnig rood uit Spanje. Al eens eerder kennis gemaakt met de druif Mencia?
€ 21,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurMedium granaatrood met een mahonieschakering.
NeusDe invloed van de 12 maanden houtrijping is al waarneembaar in de kleur, maar zeker ook in de neus. Prachtig verweven houttonen die niet de wens hebben om de zogenaamde eerste viool te spelen. Het fruit, in verse en gedroogde vorm, krijgt voorrang. Blauwe bessen, dadels en vijgen. Aansluitend houttonen zoals houtteer, boenwas en het dekblad van een knappe sigaar. Een zweem van rokerigheid en mocca zorgt voor een extra dimensie aan de geur.
SmaakDit maakt een zijdezachte entree in de mond zeg… Poeh! Evenals in de neus is het hout perfect verweven in de wijn. Het dient echt ter ondersteuning van het fruit. Fraaie zuren en dat is niet direct de verwachting bij een Spanjaard met 12 maanden houtrijping. Wanneer we u echter laten weten dat de druiven voor deze Volandia groeien in de DO Ribeira Sacra (Galicië), dan begrijpt u wellicht waarom. Dit deel van Spanje is uitzonderlijk groen en betrekkelijk koel: dat resulteert in weliswaar rijpe, maar zeker geen zondoorstoofde wijnen. Frisheid verklaard! Opvallende zachtheid gecombineerd met gebalde smaakkracht.
VinificatieOp de steile hellingen van de vallei is machinaal werken vrijwel onmogelijk. De druiven voor Volandia worden dus met de hand geoogst. Koude schilinweking voor extra kleurextractie. De wijn rijpt in Franse, eikenhouten vaten van 400 liter gedurende een periode van 12 maanden. Ten slotte rijpt de wijn 6 maanden op RVS voordat deze gebotteld wordt.
Eigenlijk een wijn om zo los te drinken wat ons betreft… De afgeronde tannines laten het toe, die hebben niet zo nodig proteïnerijk tegenspel meer nodig. Van de andere kant… een mooi stuk traag gegaarde kalfsborst er bij? Niet te versmaden! Serveren met eenvoudige aardappelpuree (ruim boter svp!) en het geluk is compleet!