The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
NeusExpressieve neus waarin van alles te ontdekken is. Verse gist en brooddeeg, zoals we dat ook in topchampagnes tegen komen, gekonfijte citroenen en 'chips' van fruit. Ook een duidelijke bodeminvloed/mineraliteit. Pas later, na fors zuurstofcontact, komen indrukken van vers fruit (o.a. peer, wijngaardperzik) aan bod.
SmaakFrisse, maar rijke eerste indruk in de mond. Intensief en indrukwekkend mondcontact, deze mono-cépage Timorasso beroert alle smaakpapillen. Forse zuurgraad, maar door de grote mate van smaakintensiteit valt dat niet eens zo op. Uitzonderlijk breed smaakoppervlak. Opvallend droog in de finale en een heel duidelijk bitterfris (de roze pompelmoes van weleer!) element in de afdronk.
BodemWijngaarden gelegen in Montemarzino en Montegioco.
VinificatieVoordat de druiven worden geperst worden ze ontsteeld. Daarna een zachte persing en aansluitend vergisting van het sap in RVS-cuves. De wijn ligt 8 maanden 'sur lie' voor extra smaakextractie. Na botteling rijpt de wijn nog 3 maanden op fles alvorens het domein te verlaten.
Giorgio Rivetti adviseert 'm zelf bij 'cod salad' en pompoen. Daar kunnen we ons in vinden, al voegen we graag toe: pasta (ravioli!) met vis of schaal-/schelpdieren.