The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
NeusKenmerkende 'Rivetti-neus': overtuigend vanaf de eerste 'snuif' en toegegeven, imponerend is het. Uiterst pure vruchtenconcentratie: kersen op sap, zwarte pruimen en confiture van bramen. Iets bedwelmend. Na beluchting ook wat amandelspijs, dragon en drop waar te nemen.
SmaakOpvallend zachte en sappige aanzet; de wijn neemt sans gene beslag van de gehele mond. Volop reliëf door de krokante tannines. Door de rijping op hout aardig afgerond, maar nog altijd heerlijk rul. Ruime mate van concentratie en nog forse reserves; dit heeft een aardig lange levensduur. De voor de druif zo kenmerkende zuren zorgen voor frisheid in de levendige finale.
BodemWijngaarden gelegen te Castagnole en Costigliole met een kalkhoudende bodem. De op 300 meter hoogte gelegen wijngaard telt 23 hectaren en is zuidelijk georiënteerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken varieert van 35 tot 40 jaar. Het gemiddelde rendement is 26 hl/ha.
VinificatieAlcoholische gisting en inweekproces in de zogenaamde draaiende gistkuipen gedurende 6 tot 7 dagen. Appelmelkzurengisting op eikenhout; vervolgens een rijping op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Daarna volgt nogmaals een rijping van 12 maanden, ditmaal echter op RVS cuves. Wijn verschijnt pas 3 jaar na oogst op de markt.
Contrastrijke eet-/dinerwijn: combineren met het beste, lang gerijpte rundvlees (T-bone, rib-eye), geroosterd lamsvlees, traag gesmoorde schenkel en fijne wildgerechten (ree). Maar ook glanzende pasta met droge worst.