The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurBlinkend witgoud met ragfijne opstijgende pareltjes.
NeusAls Chanel no. 5 zo subtiel geparfumeerd ... Opvallend hoe dicht dit bij de druif staat, er zijn weinig wijnen met zo'n 'druivig' karakter. Muscat / Moscato in optima forma. Lentebloesem, het rijpste witte fruit (wijngaardperzik, lychee) en het frisse van een goede, ambachtelijke zeep.
SmaakIn het glas zijn de pareltjes al goed zichtbaar, maar eenmaal in de mond valt pas op hoe vast de mousse is. Mede daardoor wordt de hele mond in letterlijke én figuurlijke zin geprikkeld. Zoet, maar geen overdaad. Zeker in de finale is dat merkbaar, want de wijn laat een heel schone mond na; plezierig! Het volstrekt onschuldige alcoholgehalte is niet eens waarneembaar.
BodemKalkhoudende zandgronden – zeer hoog gelegen wijngaarden op 300 m. hoogte. Op het zuiden georiënteerde ligging.
VinificatieDe most van de perfect rijpe en zeer aromatische moscato druiven verblijft gedurende een maand in een gesloten druktank bij een temperatuur van 15C. De alcoholische gisting stopt op natuurlijke wijze met behoud van restsuiker.
Menigeen schenkt de wijn als breed inzetbare dessertwijn. Niet onterecht, want bij menig dessert sluit een glas Moscato naadloos aan. Denk aan fris sorbetijs, fijne patisserie of zomerse vruchten. Maar weet dat het ook een ideale begeleider is van een zondagse brunch. Het zeer geringe alcoholpercentage (4,5%) laat het toe en maakt het niet onverantwoord om hier van te genieten op dat moment van de dag.