The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Contrastrijk en eigenzinnig, maar wel met een enorme dosis verleiding.
€ 53,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurKenmerkende Nebbiolo-kleur: mat oranjebruin, als een oude baksteen. Forse mate van transparantie. Opmerkelijk: de kleur lijkt wat te ontwikkelen in het glas.
NeusLogischerwijs nog uiterst gesloten in deze fase, maar heel voorzichtig lijkt de wijn zich wel wat prijs te willen geven. Delicate tonen van rozenbottel, rozenblad en de schil van mandarijn. Ook verse pruimen, specerijen (kruidnagel, nootmuskaat). De kenmerkende tabak en leer-tonen ontbreken evenmin.
SmaakRagfijne en delicate aanzet met een daaropvolgende overdonderende, massieve smaakkracht. Straffe tannines en fraai verpakte zuren. Behoorlijk volume. Toch is de wijn al opvallend goed drinkbaar (mogelijk is 'benaderbaar' een betere woordkeuze). in deze fase. Neemt niet weg dat het echt grote genieten pas over minimaal 10 jaar aan de orde is. Contrastrijk en eigenzinnig, maar wel met een enorme dosis verleiding.
BodemBordini wijngaard in de gemeente Nieve van 4 hectaren. Gemiddelde leeftijd: 40 jaar oude stokken. Hoogte 270 meter en zuidelijke ligging. Kalkrijke grond. De wijngaarden krijgen heel veel natuurlijke, ecologisch verantwoorde verzorging. Het rendement is zeer laag: ongeveer 23 hl/ha ofwel 3.000 flessen.
VinificatieHandmatige oogst vanaf half oktober, extreme selectie – vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 22 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.
Zeer groot culinair potentieel: een goed doorgegaarde kalfsschenkel/ossobuco (eventueel met zwarte truffel), maar ook een basale pasta van topkwaliteit met alleen hoogwaardige ingrediënten als olijfolie, vers geraspte harde Italiaanse kaas (Parmagiano Reggiano en Pecorino) en vers gemalen, zwarte peper.