The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurKenmerkende Nebbiolo-kleur: baksteenrood met een mahonie-gloed.
NeusAl aan de kleur is te zien dat we hier te maken hebben met een volbloed-Nebbiolo; in de geur wordt dat nog maar eens bevestigd. Zeer kenmerkende: verwelkt rozenblad, Darjeeling-thee, rozenbotteljam, sinaasappelmarmelade en (natuurlijk!) het 'Rivetti-parfum'. Fractie rokerig, maar van enige hout-overdaad is geen sprake.
SmaakKrachtige, maar wel degelijk verfijnde aanzet. Nog piepjong natuurlijk: de tannines bevestigen de jeugdigheid. Rul, wat drogend (niet verwonderlijk in deze fase) en volop reliëf biedend. Grote lengte en prachtig geïntegreerde alcohol.
BodemWijngaard met een kalkhoudende bodem op een hoogte van 270 meter. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 23-26 jaar. De wijngaard ligt binnen de grenzen van Barbaresco en is genaamd Starderi. Pas wanneer de stokken een hogere leeftijd hebben bereikt, maakt wijnmaker Giorgio Rivetti er een barbaresco van.
VinificatieOogst vanaf half oktober – vergisting in roterende tanks met een inweekpoes van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.
Formidabele karakterwijn die echt tot uitdrukking komt in confrontatie met het juiste, basale culinaire tegenspel. Basaal, dus geen spectaculaire frutsel-creaties met bloemetjes, schuimpjes en krokantjes. Kalfs- en lamsvlees genieten onze voorkeur.