The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Heerlijke (hernieuwde) kennismaking met de instapcuvée van Rotweingut IBY.
€ 13,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurDiep paarsrood, een modelkleur voor een Blaufränkisch van deze leeftijd.
NeusDe neus is zeer overtuigend: letterlijk barstensvol fruit! Denk aan gekneusde blauwe bessen, gitzwarte bramen, donkere cassistonen en de rijpst denkbare pruimen. Echt een mand vol vruchten! Het hout, voor zover het waarneembaar is (zo’n grote foeder laat de wijn weliswaar ademen tijdens de vergisting, maar heeft zeer beperkte invloed op de smaak), is prachtig geïntegreerd en dient louter ter ondersteuning van het fruit.
SmaakSupersappige aanzet en een zeer aangename confrontatie met wederom een ferme dosis rood en zwart fruit. Heerlijke zuurgraad: niet gering, maar o zo goed passend bij dit type wijn. Ze houden de wijn vief en elegant. En dan de tannines, die zijn van het ouderwets krokante soort! Wel eens (stiekem) een rijpe druif in een wijngaard geplukt? Welnu, dat was direct onze associatie tijdens het proeven van deze wijn. Krokant, krakend, even drogend, maar direct daarna die joviale sappigheid… Verrukkelijk!
BodemDe wijngaarden van de Iby’s liggen in en rondom Horitschon (Burgenland). De druiven voor deze cuvée Classic komen van de jonge stokken (3 – 20 jaar) van de percelen Dürrau, Hochäcker, Gfanger en Kirchholz. De hoogte van de wijngaarden varieert van 200 tot 270 meter boven zeeniveau.
VinificatieNa de handmatige oogst volgt de inweking van de schillen. De vergisting komt spontaan op gang door wilde, druifeigen gisten. Na vergisting rijpt de wijn nog zo’n 12 maanden op grote foeders.
Gun de wijn een klein half uurtje tijd in de koeling, dat komt de verteerbaarheid en inzetbaarheid alleen maar ten goede. Schenk ‘m bij paté en gevogelte of als begeleider van een schotel “Brettl-Jause” zoals je dat in Oostenrijk in menig restaurant op de kaart ziet staan. Vooruit, een bordje charcuterie zal ook goed gaan!