The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Overtuigende illustratie van het succes van de beste Italiaanse wijnen: de combinatie van heel veel plezier en heel veel eigen karakter.
Special Price€ 16,95Regular Price€ 18,75
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurTransparant, gloedvol, helder en toch zeer krachtig robijnrood.
NeusFrisse met rijpe vruchtenaroma's geladen Sangiovese-expressie met een krachtige bodeminvloed (mineraliteit): leer, laurier, Griottes-kersen, viooltjes en vuursteen. Rokerige oester- en kalkschakeringen. Wat een karakter!
SmaakVanaf het eerste mondcontact een heerlijk vloeiende materie. Krokant en contrastrijk dankzij de smaakvolle wijnzuren en de even smaakrijke tannines. Al snel wordt het wat serieuzer, dankzij de fraaie, royale en zeldzame pure vruchtenintensiteit. Boeiend tot ver in de heerlijke contrastrijke en lang, zeer lang aanhoudende finale. Zeldzaam authentiek en geen enkele ambitie in de richting van overconcentratie.
BodemWijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem bestaat uit leem met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.
VinificatieHandgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.
Als we kalfsvlees serveren, is de keuze doorgaans snel gemaakt: Rubiolo! Saltimbocca, ossobucco of involtini van kalfsvlees. Met deze klassiekers uit de Italiaanse keuken en een glas, of twee, Rubiolo, zit u gegarandeerd goed.