The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurPaarszwart, maar er is nog sprake van enige transparantie.
NeusDe Tannat-druif is in de neus niet zo heel uitgesproken. Zeker jonge wijnen geven zich niet zo maar bloot... Toch is er, met enig geduld en na intensief zuurstofcontact, voldoende te ontwaren: crème van zwarte pruimen, zwarte thee, mokka en chocolade, laurierblad, drop en zoethout.
SmaakHechte en echt beklijvende aanzet met die voor de druif zo duidelijk herkenbare tanninestructuur. Van massiviteit is geen sprake, maar geconcentreerd is het zeer zeker. Zuren zijn niet als zodanig herkenbaar, maar ze zijn er absoluut. Indrukwekkende lengte waarin de tannines nog eens graag van zich laten horen: iets drogend, al is dat geenszins storend. Zo'n madiran is nou eenmaal geen wijn voor beginners...
BodemDe familie Laplace bezit 60 hectaren binnen de herkomstbenamingen Madiran en Pacherenc du Vic Bilh in de uitlopers van de Pyreneeën met de klimaatinvloeden van de Atlantische oceaan. De bodemsamenstelling is rijk aan kiezel, quartz-zand in een kleirijke, goed drainerende bodem.
VinificatieHandmatig geoogste druiven, op een enkele uitzondering na. Per perceel wordt er apart gevinifiëerd om de aldus verkregen wijnen later tot een harmonieuze assemblage te kunnen samenvoegen. De most vergist op een temperatuur van 22-24 graden. De most wordt omhoog gehaald (pomp) en in de druivenkoek geïnjecteerd voor een betere extractie. Inweekproces 10 tot 15 dagen.