The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
NeusStuivend en uitgesproken aromatisch boeket. Heerlijk “expressief”: venkel/anijs, frisse perziktonen, mint, witte peper en vuursteen. Wat een verrassend originele en gevarieerde uitdrukking!
SmaakKrachtige aanzet van een even aantrekkelijke als contrastrijke materie. De verkwikkende frisheid is hier meer aromatisch dan vanuit het wijnzuurgehalte te verklaren. De anijs- en minttonen zorgen hiervoor. Modelbalans, discreet in alcohol en zuren en de finale vertoont een verrukkelijk mediterraan “pastis”-gehalte en een formidabele lengte.
BodemWijngaarden gelegen op de grens van de departementen Hérault en Aude; wat preciezer: in de omgeving van Argeliers. De bodem is er rijk aan kalk en klei.
VinificatieNa de oogst worden de verschillende druivenrassen apart gevinifieerd. De vergisting vindt plaats op temperatuurgecontroleerde cuves (17 graden). De wijn rijpt op de gistcellen die regelmatig worden opgeroerd (batonnage) voor extra extractie.
Uitzonderlijk aromatisch; zeker binnen de bescheiden pretenties. Briljant als aperitief. Aan tafel: zeewolf met verse venkel of rogvleugel met dragon en een beurre-blanc Hollandaise saus.