The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Witte kalkrots, sombere, koele kleigrond en 100 jaar oude stokken in de handen van een briljante wijnmaker…
€ 42,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurWitgoud met een citroengele en zachtgroene schakering. Dé kleur!
NeusDe Saint Vérans uit deze streek neigen gemakkelijk naar overrijp, vandaar hun succes. Hier is sprake van een naar de grote Pouilly-Fuissé neigende 'stenige' frisheid. Ook in de vruchtenaroma's (groene appel) komt die frisheid bovenop de indrukwekkend “nauwkeurige” terroir-expressie. De houtinvloed is volmaakt versmolten.
SmaakMeteen is er sprake van een zeer rijke en gevarieerde smaakstructuur, voorzien van een modelbalans mede dankzij de fenomenale frisheid. De concentratie leidt hier niet tot overdreven opulentie maar tot een concentratie van de verfijning en een intense smaakrijkdom. De wijn “loopt over” in de mond en het is nauwelijks te doen om alles te vatten, maar wat een heerlijk spel. Laten gaan (afslikken) blijft zonde. Gelukkig maak de uitzonderlijke lengte dit goed. De wijn blijft aanwezig, ook lang na het afslikken. Mondschonend is hier een eufemisme.
BodemHonderd jaar oude wijngaard, hoog gelegen op de zuid-kant van Davayé. Aan de oppervlakte donkere, goed waterdoorlatende kleigrond met daaronder uitsluitend de gebroken, witte, kalkhoudende rots. De minuscuul kleine druiven zorgen voor een Bourgogne van extreme concentratie.
VinificatieDe druiventrossen worden handmatig geoogst en zacht geperst. Vanaf dat moment begint het vinificatieproces. Rijping en opvoeding geschiedt in contact met de fijne gistsporen gedurende 10 tot 15 maanden in eikenhouten vaten waarbij de inzet van SO2 tot een minimum beperkt wordt. De botteling geschiedt op basis van valdruk, zonder tussenkomst van een pomp en de wijnen worden in principe niet gefilterd.
Schitterende, witte Bourgogne met een formidabel gastronomisch potentieel: kreeft, platte, Zeeuwse oesters, tartaar van tonijn, Bresse-kip en de rijkste van rauwe melk gemaakte, artisanale kazen.