The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurFraaie heldere scharlakenrode kleur met een mahonie gloed. De rijping op eikenhout heeft z'n sporen nagelaten op de kleur van de wijn.
NeusAl direct bij de eerste confrontatie blijkt dat we hier te maken met wijn op niveau. Hoog niveau. Heel hoog niveau. De wijn heeft mogen rijpen op het allerbeste eikenhout en dat betaalt zich terug... Nobele houtexpressie (Madagascar-vanille, kokos, boenwas, pijptabak). Verder specerijen (kruidnagel, kaneel), zwarte thee en wat gestoofde rode vruchten. Ook tabaksblad en zelfs wat florale tonen
SmaakDe wijn maakt een voorzichtige entree in de mond, maar wanneer ze de gelegenheid krijgt om alle smaakpapillen te beroeren, dan gebeurt dat met verve. Heerlijke, wat rulle tanninestructuur. Zuren zijn wat minder dominant aanwezig dan bij kleine broer 'Rosso di Montalcino'. Gebalde kracht met een enorme mate van souplesse. Ingetogen en een voorbeeldige balans tussen fruit, tannines en zuren.
VinificatieZeer zorgvuldige vinificatie. Na de handmatige oogst wordt het materiaal pneumatisch geperst en start de vergisting. Die neemt 7 dagen in beslag, op temperatuurgecontroleerde cuves (28 a 30 graden C.). Daarna blijft het sap nog 10-12 dagen in contact met de schillen voor extra extractie. Spontane malolactische vergisting op een temperatuur van 20-24 graden C. Daarna rijping gedurende 24 maanden op gebruikt eikenhout. Na botteling krijgt de wijn nog (tenminste) 4 maanden 'flesrust' op het domein.
Gezien de verfijning van de wijn verdient dit zeer verfijnd tegenspel. Denk aan de magerste delen van lam en kalf, maar zeker ook klein haarwild. Ree zal in het seizoen gemakkelijk verkrijgbaar zijn; mocht uw slager/poelier aan gems kunnen komen, aarzel niet. Een betere combinatie is niet denkbaar.