The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Bernard Schneider | Pinot Gris Vieilles Vignes 2023 Alsace AOC
Bernard Schneider
Pinot Gris Vieilles Vignes 2023
Alsace AOC
Uiterst comfortabele ‘verwen’-wijn van een van de edele Elzas-druiven.
€ 13,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleek geelgoud met die kenmerkende grijsroze sluier.
NeusOvertuigend rijpe Elzas-neus: volop gelei van kweepeer, steenfruit zoals abrikoos en witte perzik, subtiele tonen van lychee en rauwe champignon. Een fractie bloemenhoning completeert het geheel.
SmaakRelatief koele aanzet, zeker voor een demi-sec, die dankzij de kundig gedoseerde zuren zorgt voor een fris element in de wijn. Heerlijk wulps mondgevoel en dat geeft de wijn body en concentratie. Doet verlangen naar passend culinair tegenspel. Schneider prijst ‘m zelf aan als demi-sec en noteert het suikergehalte (14,5 gram/liter) keurig op het etiket. Voorbeeldig, zo weet je waar je als consument aan toe bent.
BodemWijngaarden in en om Ammerschwihr; de familie Schneider bezit ruim 10 ha.
VinificatieAlle druiven worden handmatig geplukt en na strenge selectie (eveneens met de hand) mogen de druiven pas richting vinificatieruimte. De wijngaarden worden volgens een biologische benadering (HVE 3) behandeld. Oogst medio september. Pneumatische persing en aansluitend vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves. Botteling rond mei in het jaar volgend op de oogst.
Voor de hand liggend is de Aziatische keuken, maar dat is een breed begrip… We hebben navraag gedaan in Ammerschwihr om origineel voor de dag te komen. De familie Schneider, bij monde van Mme Patricia Schneider, adviseert er reblochon (een rauwmelkse koekaas met een gewassen korst) bij. Direct geprobeerd, en inderdaad een schot in de roos! Het restant serveerden we een dag later bij een tartiflette, eveneens met reblochon. Dat pakte zo mogelijk nóg beter uit!