The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Bergerie de l'Hortus | Blanc 2022 Val de Montferrand IGP
Bergerie de l'Hortus
2022
Val de Montferrand IGP
Smakelijk glas wijn gemaakt van 8 (!) druivenrassen met een voorbeeldige balans!
€ 16,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurSubtiel geel gekleurde wijn; iets mat.
NeusDe verwachting is mogelijk dat een veelheid aan druiven (8 in dit geval) de proever/drinker direct het bos in stuurt... Niets is minder waar: dit is kundig gevinifieerd en enkele druiven springen er zonder meer uit. Petit Manseng en de beide Sauvignons zorgen voor een grote mate van frisheid (citrus, groene appel, gelei van kruisbessen). De meer aromatische rassen Muscat, Roussanne en Viognier dragen bij aan de expressiviteit en dan met name aan het weelderige, subtiel florale karakter.
SmaakEenmaal in de mond is het al evenzo: ieder afzonderlijk druivenras draagt bij aan het succes. Forse zuurgraad (van o.a. SB), maar daar staat een grote dosis vulling tegenover die wordt 'veroorzaakt' door de andere druiven. Smakelijk glas wijn met een voorbeeldige balans! Grote lengte; zo groot zelfs dat het lijkt dat de wijn de mond helemaal niet wíl verlaten...
BodemBruine bodem met slibgronden van het Kwartair, met kalkhoudende mergel, verpulverde rots in de vorm van losse stenen met kalksteen fragmenten onder de klif. Zachte helling. Hoogte 120 m. Relatief koel en vochtig voor een mediterraan klimaat.
VinificatieDe druiven worden direct geperst (met uitzondering van de Roussanne-druiven, die ondergaan een 24 uur durend inweekproces). Gisting op lage temperatuur (17-18 graden C) op roestvrijstalen cuves gedurende 4 weken.
Vorstelijke en toch aardig verkwikkende eetwijn op niveau, voorzien van groot culinair potentieel: de beste (platte) oesters, nieuwe haring en asperges. Het beste, verse uit de zee: van kreeft tot Saint Pierre. Breed scala aan zachte korst-kazen (waaronder geitenkaas).