The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Bepaald geen 13 in een dozijn-wijn. Hoogst origineel; voer voor de Italië-liefhebber!
€ 15,95
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurRobijnrood met een fraaie mahonie schakering.
NeusBlind geproefd is dit niet gemakkelijk thuis te brengen. Typisch Italiaans is het zeker, maar dan…? Blind ingeschonken dachten we direct aan Noord Italië, meer specifiek: Nebbiolo uit Piemonte. We zaten er ver naast! Alhoewel… Aglianico uit Campanië noemt wel eens “de Barolo van het zuiden”. Zo gek was de associatie dus niet! Rijpe vruchtentonen (zwarte kers en braam), maar ook gedroogd fruit zoals vijg en daarnaast zwarte thee, sandelhout en nat gebladerte. Fascinerende neus, zeker wanneer de factor zuurstof ook een rol krijgt.
SmaakRijpe, warme aanzet, maar gezegend met een goede zuurgraad. Niet het zwoele dat wijnen uit andere delen in het zonovergoten warme zuiden van Italië (Puglia bijvoorbeeld) kunnen hebben. Dit is juist goed verteerbaar. Krachtig gestructureerd, heel solide. De tannines zijn geen lieverdjes, maar door de smakelijke vulling die er tegenover staat, zijn ze niet al te streng. Ze verlangen wel naar wat proteïnerijk tegenspel. Beklijvend glas wijn, echt puur en authentiek.
BodemDe druiven zijn afkomstig van verschillende percelen in Castelfranci, Venticano en Bonito (Avellino). De verschillende wijngaarden liggen op 300 tot 550 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat uit mergelachtige klei en kleileem.
VinificatieHandmatige oogst. De druiven worden in kistjes naar de kelder vervoerd om te voorkomen dat de druiven geplet worden. Schilinweking gedurende ongeveer een week. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde stalen tanks bij 25-27 °C. Hierna rijpt 50% van de wijn gedurende 6 maanden op Franse barriques. De overige helft rijpt 6 maanden in stalen vaten.
Stoofvlees van ossenstaart vergt wat tijd, maar het is verbluffend eenvoudig te maken. Smaakrijk tot en met en derhalve een perfecte disgenoot van deze Aglianico. Minder tijd? Met ‘tagliata di manzo’ maakt u gegarandeerd indruk op uw gasten, terwijl het betrekkelijk makkelijk is (voor) te bereiden.