The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Vergelijkbaar met de beste Chenin Blancs: rijk, aromatisch en fris. Een 'must-try' voor iedere liefhebber!
€ 23,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurBleekgeel met een zilvergrijze gloed.
NeusExpressieve neus waarin van alles te ontdekken is. Verse gist en brooddeeg, zoals we dat ook in topchampagnes tegen komen, gekonfijte citroenen en 'chips' van fruit. Ook een duidelijke bodeminvloed/mineraliteit. Pas later, na fors zuurstofcontact, komen indrukken van vers fruit (o.a. peer, wijngaardperzik) aan bod.
SmaakFrisse, maar rijke eerste indruk in de mond. Intensief en indrukwekkend mondcontact, deze mono-cépage Timorasso beroert alle smaakpapillen. Forse zuurgraad, maar door de grote mate van smaakintensiteit valt dat niet eens zo op. Uitzonderlijk breed smaakoppervlak. Opvallend droog in de finale en een heel duidelijk bitterfris (de roze pompelmoes van weleer!) element in de afdronk.
BodemWijngaarden gelegen in Montemarzino en Montegioco.
VinificatieVoordat de druiven worden geperst worden ze ontsteeld. Daarna een zachte persing en aansluitend vergisting van het sap in RVS-cuves. De wijn ligt 8 maanden 'sur lie' voor extra smaakextractie. Na botteling rijpt de wijn nog 3 maanden op fles alvorens het domein te verlaten.
Giorgio Rivetti adviseert 'm zelf bij 'cod salad' en pompoen. Daar kunnen we ons in vinden, al voegen we graag toe: pasta (ravioli!) met vis of schaal-/schelpdieren.
Specificaties
SoortWit
Oogstjaar2023
Bruikbaar2024
Houdbaar2032
Alcohol %13,0%
LandItalië
StreekPiemonte
Druif/Druiven100% Timorasso.
Reviews
92
100
The Wine Advocte
Here is a solid interpretation of the Timorasso grape from La Spinetta. The 2023 Colli Tortonesi Timorasso Derthona shows golden color saturation and opens to neutral stone fruit aromas of quince, pear and peach. This was a warm vintage, and the wine ultimately reveals a slightly waxy texture with canned peach that emerges in a second moment. In all, this is a very young expression, and as we know, Timorasso needs more bottle age before it shows its true complexity and depth. I recommend you give it a couple of years in the cellar. Fruit is organic, and 40,000 bottles were created.