The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurSensationele kleur: dieppaars, neigend naar zwart. Vrijwel geen transparantie.
NeusWat reductief wanneer de wijn uit het glas komt, maar dat is niet verwonderlijk met 50% Syrah in de assemblage. Eenmaal in contact met zuurstof opent de wijn zich rap. Licht bedwelmend in eerste instantie, maar de alcohol vervliegt snel. Viooltjes, krenten en dadels. Ook (munt)drop en zwarte olijf. Subtiele houtpresentie in de vorm van lichte roostertonen.
SmaakHechte, vlezige aanzet en dat gevoel houdt wel even aan in de mond. Meer dan solide structuur en prominent aanwezige tannines. Nog niet al te 'lief' in deze prille fase, maar voor wie van wat tegenwicht houdt, zal dat geen belemmering vormen. De verhoudingen zijn echter goed: tegenover de ferme tannines staat een goede dosis sap/fruit en dankzij fraaie zuren is (enige) elegantie gewaarborgd. Fractie drogend in de zinderend lange finale.
BodemWijngaard van 45 ha te Vinsobres in het uiterste noorden van de zuidelijke Rhône. Het perceel, in terrasvorm, is gelegen op een gemiddelde hoogte van 300 meter. Aan de noordkant van de herkomstbenaming. Kiezelhoudende mergel op de flanken, met als ondergrond steenrijke aanslibbing uit het quartaire tijdperk.
VinificatieVerwerking van het oogstmateriaal in de eigen kelder te Vinsobres. Alle trossen worden ontsteeld. Het inweekproces van de Syrah-druiven geschiedt in verticale, open (naar boven iets toelopende) eikenhouten foeders met regelmatig doorbreking van de “marc” (de druivenkoek die op het sap in gisting drijft). Het sap van de Grenache-druiven vergist op roestvrij staal. Na de appelmelkzurengisting worden beide componenten geassembleerd voor een rijping gedurende 6 maanden op roestvrij staal (80%) en eikenhouten, één maal gebruikte, okshoofden van 225 liter.
Krachtige dinerwijn: alle hoofdgerechten op basis van goed vlees (rund, lam) en de fijnste wildgerechten (alle haarwild). Ook krachtige, gerijpte tot oude koemelkkazen.