The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurHechte, donker paarse kleur met nog enige mate van transparantie.
NeusDirect na het inschenken komt de wijn puur en rank over. Pas na forse beluchting of decanteren komt het eikenhout naar voren, maar nog altijd blijft het discreet. Het vurige karakter van de Syrah-druif wordt hier duidelijk geëtaleerd. Zwarte vruchten (bramen!), vers gebrande koffiebonen, pure Valrhona-chocolade. Pas na herhaaldelijk en intensief 'snuiven' zijn tonen van vanille en kokos waar te noemen. Tenslotte, een subtiel florale (viooltjes) hint. Fascinerend hoe de wijn zich ontwikkelt eenmaal in het glas.
SmaakWaar het houtgebruik in de neus zo discreet was, zo geprononceerd komt het in de mond over. Al in de aanzet is waar te nemen dat het druivensap in contact is geweest met eikenhout. Wel hout van hoog niveau overigens - de ambitie van de wijnmakers spat er van af! Met enig geduld zullen de houttonen wat meer geïntegreerd raken in de wijn. Goede vulling, hoe kan het anders in dit klimaat. Fraaie zuren en decent verpakte tannines. Een lengte waar menig wijn jaloers op kan zijn... de wijn lijkt de mond liever niet te verlaten...
BodemDomaine de Coussan is gelegen in het hart van de IGP Côtes de Thongue. De wijnstreek vormt als het ware een driehoek tussen de steden Faugères, Béziers en Pézenas. Kenmerkend voor de wijngaarden is o.a. de relatief lage ligging van de wijngaarden: het gros van de druivenstokken staat aangeplant op percelen op zo’n 50-100 meter boven zeeniveau. De bodem is er ontzettend divers. Van zand en kiezel, tot klei en van zachte zandsteen tot rotsformaties die 2 miljoen (!) jaar geleden zijn gevormd. Volop diversiteit in de wijngaarden dus.
VinificatieVoor deze topcuvée gebruiken de Boyers uitsluitend het allerbeste oogstmateriaal. De schilinweking neemt maar liefst 3 weken in beslag; 12 maanden rijping op eersteklas barriques.