The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurNog wat rijker en wat meer puur goud dan de witte Château de Beaucastel.
NeusDe Roussanne Vieilles Vignes – normaal in deze fase altijd erg gesloten – manifesteert zich nu zonder beperking als de Quintessence van Château de Beaucastel. Harmonisch met de fijnste witte-wijn-aroma's op het allerhoogste niveau: brioche-deeg en verse paddestoelen (witte truffel?), vijg en gekonfijte steenvruchten als abrikoos en perzik. Hier is er sprake van een onbedwingbare rijkdom aan mond-aroma's, dus hoe langer in de mond met luchtcontact hoe groter het genot.
SmaakNector of Quintessence uiteraard ook in de smaakstructuur, dit is een Vieilles Vignes die zich al opvallend vroeg bereid toont de ware schatkamer voor de proevende liefhebber te openen. Het knappe is dat er binnen die weelde sprake is van evenwicht, verteerbaarheid, fraîcheur en elegantie. Een monument met een uitvoering en afwerking in absolute verfijning, waardoor er sprake is van een overrompelende totaalbelevenis. Concentratie, traagheid, nobele bitterheid, tastbaarheid en uiteraard een niet te overtreffen lengte.
Bodem7 ha van het machtig grote Beaucastel-bezit (130 ha) zijn beplant met witte rassen in een bodem van kalkhoudende zandsteen met grote, zware rolstenen – de stokken van deze wijn zijn meer dan 100 jaar oud en leveren een piepkleine opbrengst van 10-15 hl/ha (vergelijkbaar met Yquem).
VinificatieHandmatig geoogste, bewust licht overrijpe en zorgvuldig gesorteerde druiven verzameld in kleine kistjes met een klassieke grote witte-wijn-vinificatie: zachte persing, uitzakken (débourbage) ter purificatie van het sap en vergisting op houten vaten (30%) en gistkuipen (70%) met gistsporencontact en oproeren.
Nodigt uit tot droomcombinaties: basale winter-truffelbereidingen, coquilles Saint Jacques met kaviaar, Schotse of Ijslandse, koud-water langoustines. Zwezerik. Maar ook een kaas als een van rauwe melk gemaakte en 'lopende' Vacherin du Mont d'Or.
Specificaties
SoortWit
Oogstjaar2020
Bruikbaar2023
Houdbaar2045
Alcohol %14%
LandFrankrijk
StreekRhône
Druif/Druiven100% Roussanne van zeer oude stokken van (100+ jaar oud).
Reviews
98
100
Decanter
Beautiful clarity and definition of aroma. Certainly rounded but not massive, this has a great mouthfeel; so fresh and full of energy, with perfectly balanced acidity - you don't have to look for it, it comes at you. Lovely tension, intensity and salinity, the oak so well-integrated you barely notice it, and there's no toastiness, just notes of cedar, tobacco and cinnamon and a long finish. Not a hugely rich vintage, but a hugely fresh and energetic one. They've started to pick a little earlier and are now leaving the juice on the skins for three to four hours in the press. The wine spends one year in new barriques and demi-muids.
19
20
Jancis Robinson
Gorgeous nose, toasted and nutty, a rich almond and hazelnut character. Subtle peach character underneath the golden-apple fruit, the creamy mouthfeel is supported by balanced freshness. Long fine finish, rich but also refined and defined – layered, and with age this will be a stunner.